Günümüzde saç bakım rutini erkek hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Her geçen gün daha fazla erkeğin dış görünüşüne özen göstermeye başlaması nedeniyle erkek saç kesim teknikleri ve bu saçların nasıl güç kazanacağına dair bakım yöntemleri de önem kazanmakta. Saçların kısa veya uzun olması fark etmeksizin uygulanan saç bakım teknikleri, sağlıklı ve güçlü saç köklerine sahip olma konusunda fazlasıyla etkili. Saç trendlerini takip ederken saçlarınıza nasıl bakım yapmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, erkek saç bakımında fark yaratan en etkili ipuçlarına göz atabilirsiniz!
Saç boyuna göre bakım yapın.
Saç tipi ve boyu bakım rutinini temelden etkileyen iki faktördür. Saç telleri ince olan erkeklerin daha sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarını genellikle kısa kullanması önerilir. Bu şekilde saçlar hem daha gür hem de güçlü hale gelir. Bunun yanı sıra, kısa saç bakımı uzun saça göre kolay olsa bile bu hiç bakım yapmamak anlamına gelmez. Saç diplerine düzenli olarak masaj yapmak ve doğru ürünler kullanmak saçların daha güçlü çıkmasını sağlar. Uzun saç tipinde ise bakım rutinine daha fazla özen gösterilmesi gerekir. Eğer saçlarınızı uzun kullanmaktan hoşlanıyorsanız yağ terapileri, masaj uygulamaları ve saç maskelerini daha sık tercih etmeniz gerekir.
Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!
Aşırı sıcak sudan kaçının.
Aşırı sıcak su saçların kırılarak zayıflamasına neden olur ve bu nedenle önerilmez. Sıcak su saç derisindeki nem dengesini bozarak saçların kurumasına da sebep olur. Bu nedenle özellikle sık duş alınan yaz aylarında su ısısını ılık veya soğuk olarak tercih etmeniz gerekir. Ayrıca suyun pH değeri de saç sağlığı üzerinde doğrudan etkilidir. pH seviyesi 7 ile 14 arasında olan alkali su saç derisini besleyerek saç köklerinin daha sağlıklı çıkmasını sağlar, ek olarak saç dökülmelerinin azaltılmasına yardımcı olur. Duş tercihini ne kadar doğru yaparsanız o kadar sağlıklı saçlara sahip olursunuz.
Doğal yağlardan faydalanın.
Saç köklerinin beslenmesi ve saçların daha gür çıkması için saçların doğal nemini koruması gerekir. Bu aşamada mümkün oldukça doğal içerikli bakım ürünlerinden destek almanız, jöle ve sprey gibi kimyasallardan uzak durmanız gerekir. Düzenli olarak zeytinyağı, badem yağı, argan yağı gibi doğal uygulamalar yaptığınız zaman hem saçlarınız daha hacimli bir hal alır hem de ışıltı kazanır. Ek olarak bal, yumurta ve sarımsak gibi doğal ürünler de saçlarınızın güç kazanmasında etkilidir. Saç diplerine masaj yaparak uyguladığınız bu ürünler sayesinde saç derisindeki kan akışını hızlandırır ve saçların daha canlı görünmesini sağlarsınız.
Saç tipine uygun ürünler kullanın.
Saç bakımındaki bir diğer önemli konu da saç tipine uygun ürünlerin kullanılmasıdır. Örneğin; kuru saçların yağlı saçlara göre daha fazla nem ihtiyacı olur, bu nedenle kuru saçlarda ek bakım ürünlerinden faydalanmanız gerekebilir. Aşırı yağlı saçlarda ise hacimsiz görünümü ortadan kaldırmak için nem oranını dengeleyen ürünlere başvurmak önemlidir. Bu aşamada hem doğal içerikli hem de saç tipinize uygun olan şampuanlar ile bakım ürünleri tercih etmeniz önerilir. Saç tipinize uygun ürünü nereden bulacağınız konusunda ise her zaman stilistinizden veya kuaförünüzden destek alabilirsiniz.
Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!
Saçları tararken ve kuruturken dikkatli olun.
En sık yapılan bakım hatalarından biri de saçları çok sık veya sert şekilde taramaktır. Bu tür tarama yöntemleri saçların kopmasına ve dökülmesine neden olur, sonuç olarak başta açılmalar meydana gelir. Yanlış kurutma uygulamaları ise saçların parıltısını kaybetmesi ve cansız görünmesiyle sonuçlanır. Bu nedenle saçlarınıza şekil verirken yumuşak uçlu ve saçlarınıza zarar vermeyen taraklar kullanmanız, ek olarak saçları nazik şekilde taramanız gerekir. Kurutma sırasında ise makinenin saçları yakmamasına ve kurutmamasına özen göstermek önemlidir. Bu şekilde hem saçların elektriklenmesini engeller hem de köklerin zayıflaması sorununun önüne geçersiniz.