Vintage saç modelleri ilk bakışta iyi bir seçenek gibi gözükmüyor olabilir ama konu 1940’ların zamansız klasikleri olduğunda fikrinizi değiştirme ihtimaliniz çok yüksek. Ekonomik buhran, 2. Dünya Savaşı, caz ve sinema gibi sayısız faktörden etkilenen bu dinamik yıllarda, saç stilleri de en az o kadar aykırı ve coşkulu. Bu nedenle de günümüz giyim tarzlarına uyarlanma açısından fazlasıyla elverişli. Tarihin altın çağlarından 1940’ları ve o günlerden bugüne kalan modern varyasyonları gelin yakından inceleyelim!
- Crew Cut
Crew cut veya mürettebat kesimi olarak bilinen model, özellikle savaş döneminde ordudaki askerlere uygulanan bir stildi. Savaş bitince ise pek çok beyefendi tarafından kısa sürede benimsendi. Bugün hala beğenilen kesimlerden olan crew cut; sırt ve yanlardaki saçların oldukça kısa kesildiği, üstteki saçların ise hafif uzun bırakıldığı kullanışlı bir seçenek. Ensenin temiz ve nizami olması itibariyle yaz aylarında ve sıcak havalarda ekstra rahatlık sunuyor, ayrıca hem spor hem şık kıyafetlerle kombinlenebiliyor. Bu stili tercih ettiğiniz zaman saçlarınızı parlak veya mat şekillendiricilerle sabitleyebilir ve bulunduğunuz ortam için en uygun görünüşe sahip olabilirsiniz.
Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!
- Geriye Yatırılmış Saç
1940’lardaki geriye yatırılmış saç modeli, öncekilerden farklı olarak daha olgun ve gelişmiş; bu nedenle özellikle orta yaş karizmatik erkekler arasında fazlasıyla popüler. Kendi döneminde genellikle temiz bir sakal traşı ile kullanılmış olsa da bugün özellikle hafif kırlaşmış orta yoğunlukta sakal ve bıyıkla muhteşem görünüyor. Orta boy uzunluktaki hafif kır görünümlü saçların düzleştirilerek geriye yatırılması ile ortaya çekici, bilgili ve deneyimli bir tarz çıkıyor. Bugün bu kesimi dilerseniz saçların yan taraflarını traşlayarak kullanmanız da mümkün.
- Uzun Üstler
Rock’n’roll müziğin yavaş yavaş zirve yaptığı 1940’lar erkeklerin daha uzun saç modellerine yönelmesiyle sonuçlandı ve ortaya üstlerin uzun bırakıldığı bu modern görünüm çıktı. Kendi döneminde daha çok genç ve havalı erkeklerin tercih ettiği bu kesim, deri ceket ve jean pantolonlarla birlikte kombinleniyordu. Bugün de durum bundan çok farklı değil, nitekim saçların üstünün uzun, altların ise kısa kesildiği stili spor şık kıyafetlerin tümüyle kullanmanız mümkün. Modeli her zaman gösterişli kılmak içinse uzun saçların temizliğine özen göstermeniz ve fön yardımıyla düzleştirmeniz yeterli. Daha sonra bugünün modası olan vintage gömleklerden veya trençkotlardan faydalanarak harika görünebilirsiniz.
- Dağınık Dalgalı Saç
Geriye ve yana taranmış saçların popüler olduğu 1940’lardan günümüze gelen bir diğer saç kesimi de saçların doğal ve dağınık bırakıldığı model. Orjinal halinde saçların üst kısmının uzun bırakıldığı bu stil en çok dalgalı saçlı erkeklere yakışıyor. Üstteki saçlara hafif bombe verilirken ense ve yanlar kısa kesiliyor. Günümüzde ise undercut ve fadecut gibi modern kesimlerin birçoğu dağınık saç ile birlikte kullanılabiliyor. Dönemin ruhunu derinden hissetmek isterseniz sakalınızı traşlayarak ve temiz bir görünüm elde ederek bu stili deneyebilirsiniz.
Özgürlüğünüze bu kadar yaklaşmışken hemen size en yakın salonumuzdan online randevunuzu alın!
- Ucu Açılmış Saç
Kırlaşmaya başlamış saçlara daha genç ve dinamik bir görünüş kazandırmak için uçları açtırmaktan daha iyi bir seçenek olmayabilir. Pek çok ünlü ismin bugün bile kullandığı bu taktik, hafif kırlaşan saçları gizlemeye yarıyor. Saçların ense ve yan taraflarının traşlı, üstlerin ise uç taraflarda açtırılarak uzatılması ortaya fazlasıyla çekici ve karizmatik bir görünüm çıkarıyor.
Geleneksel saç kesim tarzlarını günümüz kriterleriyle buluşturan profesyonellerden ilham alarak, kendiniz için en ideal görünüşü bulabilirsiniz. Kişisel stilinizi destekleyen ve modası geçmeyen en klasik modeller hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.